Tegenwoordig hoor je niks anders dan de term Azure. Maar wat is dat nu eigenlijk? Het is de naam van het ‘cloudplatform’ van Microsoft. En wat kun je daar mee? Het platform van Microsoft biedt heel veel mogelijkheden. BSU gebruikt het Azure-platform momenteel met name als flexibele datacenter-oplossing, bijvoorbeeld voor het vestigen van servers of het aanbieden van applicaties. Door gebruik te maken van Azure kan BSU traditionele software-applicaties als cloud-applicatie aanbieden. Dit kan overigens ook met andere cloudplatforms, maar BSU heeft gekozen voor Azure omdat dit platform goed integreert met Microsoft applicaties zoals Microsoft Teams en Office 365.

Azure is dusdanig flexibel dat BSU in de gelegenheid stelt om met een geautomatiseerd proces extra computerkracht toe te voegen of terug te brengen. Hierdoor kunnen kosten en prestaties worden uitgebalanceerd, zodat de Azure-omgeving precies bij jouw bedrijf past.

Een bijkomend voordeel is dat Azure ook ‘Azure Virtual Desktop’ aanbiedt. Dit kun je zien als je computer/laptop, maar dan online. Door Azure kunnen programma’s die normaal gesproken alleen maar beschikbaar zijn op je vaste computer, óok online draaien. Dit biedt een enorme flexibiliteit doordat je (door in te loggen met Azure Virtual Desktop) bijvoorbeeld vanuit huis kunt werken, maar toch gebruik kunt maken van al je programma’s.

Daarnaast staat Azure ook bekend om de hoge beveiligingsgraad. Beveiliging is hét basisprincipe van Azure. Binnen BSU wordt er gewerkt met ‘conditional acces’ wat letterlijk betekent dat je aan een aantal ‘condities’ moet voldoen om toegang te krijgen tot Azure. Zo heeft BSU er voor gekozen dat je bijvoorbeeld alleen kunt inloggen op een laptop die bij BSU geregistreerd staat, waarbij de firewall en antivirussoftware aanstaat en up-to-date is. Hierdoor is het een stuk moeilijker om toegang te krijgen wanneer je niet voldoet aan deze condities, wat de kans op niet geautoriseerde gasten in jouw online datacenter verkleind.

Wil je meer weten over Azure? Open hier onze leaflet