Type Cloudomgevingen

Hieronder laten we de verschillende Type Cloudomgevingen zien die we leveren. Afhankelijk van het gebruik van data en softwareapplicaties kunnen diverse behoeftes ingevuld worden. Het is zelfs mogelijk om de verschillende Type Cloudomgevingen met elkaar samen te laten werken waardoor de gebruiker het geheel ervaart als één geïntegreerde digitale werkomgeving. Dit is ook mogelijk in combinatie met on premise omgevingen of publieke of private cloudomgevingen van andere leveranciers.

Dedicated Server

Bij een Dedicated Server heb je een eigen server die je volledig naar wens kunt inrichten. Daarbij wordt de infrastructuur geleverd door BSU. Dit is vooral interessant voor bedrijven die veel rekenkracht nodig hebben of veel datapieken moeten kunnen opvangen. Bovendien zijn eigen licenties en applicaties zelf te gebruiken binnen deze optie.

Colocation

Colocation is een serverruimte binnen het datacenter die ook volledig naar eigen wens is in te richten. In het bijzonder geschikt voor (grotere) bedrijven met extreme beschikbaarheidswensen die zelf de eigen infrastructuur willen verzorgen.

Managed Colocation

Ideaal voor wie de colocation met eigen hardware wil inrichten met een veilige back-up buiten de deur, maar niet verantwoordelijk wil zijn voor de infrastructuur van de ICT omgeving en beveiliging van de internetlijnen.

Virtual Private Server (VPS Hosting)

In deze flexibele omgeving deelt de gebruiker de infrastructuur en rekenkracht met andere gebruikers. De eigen serverruimte is eenvoudig op- en af te schalen. Een interessante vorm van pay per use.

Combinaties

Buiten de 4 opties zoals hierboven beschreven, is er in de praktijk veel vraag naar een combinatie van een eigen netwerk op kantoor in combinatie met één van de voorgaande 4 opties. Er zijn talloze oplossingen mogelijk, afhankelijk van individuele wensen, eisen en mogelijkheden, ook in combinatie met andere clouddiensten en datacenters.