Clouddiensten

Als MKB’er wil je altijd, overal en veilig online beschikbaar zijn zoals jij dat wilt én altijd, overal en veilig je bestanden beheren. Je wilt deze zaken goed geregeld hebben, zonder dat je er steeds zelf achteraan moet. BSU begrijpt dat. Als transparante IT-partner bieden we digitale werkomgevingen met extreme veiligheid en maximale beschikbaarheid. Om deze belofte waar te maken, leveren we diverse clouddiensten vanuit het duurzame NLDC TIER IV datacenter op de High Tech Campus in Eindhoven. Veiliger databeheer bestaat bijna niet. Tevens kies je met clouddiensten van BSU voor energiebesparing binnen jouw organisatie door duurzaam energiegebruik met duurzame opgewekte stroom.

Het belang van clouddiensten

Door de toenemende hoeveelheid data wordt het een steeds grotere uitdaging om als MKB’er veiligheid op een hoog niveau te garanderen. Zo vragen online bedreigingen en privacyvraagstukken continue aandacht. Ook wordt de noodzaak voor bedrijven en applicaties steeds groter om snel en betrouwbaar beschikbaar te zijn. Een toenemend aantal organisaties stapt daarom de komende jaren over naar een gecombineerde oplossing of besluit om geheel vanuit de cloud te gaan werken. Clouddiensten zijn hierin de spil.

Onze clouddiensten

Wij leveren diverse clouddiensten binnen de voor jouw bedrijf wenselijke structuur met een hoge graad van veiligheid en beschikbaarheid. Hierin zijn flexibele contractvormen mogelijk, zodat er ruimte blijft om op- of af te schalen wanneer gewenst. Wij beheren en beveiligen je applicaties, data en devices proactief. BSU richt de cloud helemaal naar wens voor je in. Samen creëren we jouw ideale mix van private en publieke clouddiensten en brengen die onder in één online werkomgeving. Ook applicaties die draaien op je eigen, lokale servers kunnen we hierin onderbrengen. Wil je klein beginnen en later uitbreiden met meer applicaties? Wil je het aantal gebruikers opschalen of juist afschalen? Alles is mogelijk in onze cloud.

We organiseren je ICT op zo’n manier dat je optimaal beschermd bent tegen cyberaanvallen, spam, virussen en andere gevaren van buiten. Dat doen we op tal van manieren met de onderstaande clouddiensten.

Secure mail

Je e-mail wordt binnen ons E-mail Protection systeem gecontroleerd op de betrouwbaarheid van de afzender én op de inhoud van het bericht. Onze filter zorgt ervoor dat er zo min mogelijk ongewenste e-mail doorkomt. Waardoor je gebruikersorganisatie minder gestoord wordt in de dagelijkse werkzaamheden. De kans dat er ongewenste, onveilige e-mails binnenkomen wordt tevens verkleind.

Secure Mail BSU
Patchdiensten BSU

Patch management

Vanuit onze clouddienst patch management installeren we geautomatiseerd patches en updates. Deze clouddienst werkt preventief en dicht automatisch de lekken in besturingssystemen.

Managed cloud back-up

Managed Cloud Back-up zorgt ervoor dat data dagelijks versleuteld (encrypted) via het internet naar onze back-upservers verzonden. Met deze clouddienst stel je jouw data en bestanden op reguliere basis veilig. De back-up van je data wordt extern opgeslagen op twee fysiek gescheiden locaties. Op twee verschillende systemen.

Managed Cloud Back-ups BSU
SSO 2FA BSU

SSO & 2FA

We voorzien de toegang tot bronnen binnen je netwerk van een extra beveiligingslaag (2FA). Naast een gebruikersnaam en wachtwoord heb je dan een sessie specifieke code nodig om toegang te krijgen tot deze bronnen. Deze clouddienst is een effectieve manier om ongewenste toegang te voorkomen. Ook verzorgen we de installatie van SSO software. Hierdoor hoef je slechts één keer in te loggen met een complex wachtwoord om toegang te krijgen tot al jouw applicaties en systemen.

Gebruikersbeheer

Onder Gebruikersbeheer verstaan we gebruikersvragen-, verstoringen-, wijzingen- en crisisbeheer. Als iets niet werkt of als er vragen zijn, dan kun je contact met ons opnemen.

Secure Internet BSU
Secure Internet BSU

Secure internet

Een goede, passende internetverbinding is maatwerk. Zowel qua bandbreedte, als inrichting en beveiliging van uw data. BSU neemt deze zorg uit handen en biedt een goede, passende internetverbinding in de vorm van Secure Internet.

Secure file transfer

Bestanden versturen via de cloud is handig, maar niet zonder veiligheidsrisico’s. Laat daarom bestanden beveiligen met Secure File Transfer. De FileCap server biedt maximale veiligheid en optimaal gebruiksgemak in één.

Secure file transfer BSU
Anti-DDos BSU

Anti-DDoS

Een DDoS-aanval is een aanval waarbij meerdere computers ingezet worden om een netwerk tijdelijk uit te schakelen. Waardoor bepaalde diensten niet beschikbaar zijn. Onze clouddienst Anti-DDoS beschermt tegen grootschalige DDoS-aanvallen. Voor Anti-DDoS werken wij samen met KPN.

Managed Antivirus

De Managed Antivirus clouddienst van BSU levert toezicht en bescherming van de digitale werkomgeving. De preventieve benadering zorgt ervoor dat je werkomgeving tegen de altijd aanwezige dreiging van virussen en spam- en malwareaanvallen is beschermd.

Anti-virus BSU