Type cloudomgevingen

Hieronder laten we de verschillende type cloudomgevingen zien die we leveren. Afhankelijk van het gebruik van data en softwareapplicaties kunnen diverse behoeftes ingevuld worden. Het is zelfs mogelijk om de verschillende type cloudomgevingen met elkaar samen te laten werken waardoor de gebruiker het geheel ervaart als één geïntegreerde digitale werkomgeving. Dit is ook mogelijk in combinatie met on premise omgevingen of publieke of private cloudomgevingen van andere leveranciers.

Welke cloudomgeving past bij mijn bedrijf?

Elk bedrijf heeft zijn eigen processen, datastromen, wensen en eisen. Daarom is een modern datacenter ingericht op verschillende situaties met de daarbij behorende cloudomgeving. Hier een overzicht van de cloudomgevingen die BSU levert:

Datacenter

Over je applicaties en data zijn we stellig: je wilt er altijd en overal over kunnen beschikken. En je wilt dat ze extreem veilig zijn.

Dedicated servers BSU
Colocation BSU

Dedicated Server

Bij een Dedicated Server heb je een eigen server die je volledig naar wens kunt inrichten. Daarbij wordt de infrastructuur geleverd door BSU. Dit is vooral interessant voor bedrijven die veel rekenkracht nodig hebben of veel datapieken moeten kunnen opvangen. Bovendien zijn eigen licenties en applicaties zelf te gebruiken binnen deze optie.

(Managed) Colocation

Colocation is een serverruimte binnen het datacenter die ook volledig naar eigen wens is in te richten. In het bijzonder geschikt voor (grotere) bedrijven met extreme beschikbaarheidswensen die zelf de eigen infrastructuur willen verzorgen.

Managed colocation
Virtual PrivateServer BSU

Virtual Private Server (VPS Hosting)

In deze flexibele omgeving deelt de gebruiker de infrastructuur en rekenkracht met andere gebruikers. De eigen serverruimte is eenvoudig op- en af te schalen. Een interessante vorm van pay per use.

Combinatie van cloudomgevingen

Buiten de 4 opties zoals hierboven beschreven, is er in de praktijk veel vraag naar een combinatie van een eigen netwerk op kantoor in combinatie met één van de voorgaande 4 opties. Er zijn talloze oplossingen mogelijk, afhankelijk van individuele wensen, eisen en mogelijkheden, ook in combinatie met andere clouddiensten en datacenters.

Combinaties servers2 BSU