• Extreme data security
  • Hoogstaande technologie
  • 24/7 beschikbaarheid
  • 100% groene stroom
 

Maximale veiligheid door het NorthC Datacenter

Om de belofte van extreme veiligheid en maximale beschikbaarheid waar te kunnen maken, leveren we onze clouddiensten vanuit het duurzame NorthC Datacenter op de High Tech Campus in Eindhoven. Over je applicaties en data zijn we stellig: je wilt er altijd en overal over kunnen beschikken. En je wilt dat ze extreem veilig zijn. Zeker als het gaat om bedrijfskritische applicaties en data. Het NorthC Datacenter maakt dit mogelijk.

Veiliger databeheer bestaat niet

Het NorthC Datacenter is voorzien van hoogstaande technologische voorzieningen die een extreem hoge mate van data security garanderen. Te beginnen met de hypermoderne firewalls en switches, anti-DDoS en geavanceerde cloud back-up methoden. Daarnaast zijn er allerlei voorzieningen zoals Multifactor Authentificatie (extra toegangsbeveiliging), Managed Antivirus & Antispam, maar ook Managed Patching (het geautomatiseerd updaten van besturingssystemen en firmware) en Proactief Mobile Device-, Workstation-, Server– en Netwerkmanagement.

Een cloudomgeving die gewoon altijd werkt

Het NorthC Datacenter in Eindhoven heeft een directe aansluiting met de internetlevensader van Nederland zonder tussenstops en hubs. Deze aansluiting is redundant (dubbel) uitgevoerd met lijnen naar Amsterdam en Rotterdam en heeft een permanente heart beat monitoring. In het uiterst zeldzame geval dat er een lijn down gaat, neemt de andere lijn het direct over. Door de redundante verbindingen biedt dit datacenter, in combinatie met optimale stroom en koeling, een veilige en betrouwbare omgeving met bijna 100% beschikbaarheid. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar.

NorthC Datacenter = CO2-neutraal werken in de cloud

Bijkomend voordeel van het TIER IV datacenter is dat je applicaties draaien op 100% groene stroom, afkomstig van Windmolenpark Amalia en BioEnergieCentrale Delfzijl. De warmte uit het datacenter gaat naar andere bedrijven op de High Tech Campus die daardoor fors besparen op hun stookkosten en CO2-emissie. Door aansluiting op de energie-uitwisselring hoeft het datacenter zelf geen koude op te wekken, wat veel energie bespaart.

Wil je ook zorgeloos werken in de cloud en het allerbeste uit je ICT halen?

Neem dan contact met ons op via 0413 24 33 33. Of laat je gegevens achter in het contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op.