Onboarding aanpak BSU

De missie van BSU is ICT menselijk maken. Wij hebben deze missie omgezet in een standaard aanpak met jouw droomscenario als uitgangspunt. Daarom dagen we je uit om te redeneren vanuit jouw dromen en ambities. Want zo kunnen we samen ICT-toepassingen ontwikkelen die jou in staat stellen om bedrijfsdoelen gemakkelijker en sneller te behalen.

Elk bedrijf heeft zijn eigen processen, datastromen, wensen en eisen. Daarom is een modern datacenter ingericht op verschillende situaties. BSU heeft hiervoor NeXt Level Data Security ontwikkeld. NeXt Level Data Security biedt je 5 opties. Hieruit kun je de voor jou best passende keuze maken.

Dedicated Server HostingMeest gekozen

Bij een dedicated server heb je een eigen server die je volledig naar eigen wens kunt inrichten. BSU levert de infrastructuur. Dit is vooral interessant voor bedrijven die veel rekenkracht nodig hebben of veel datapieken moeten kunnen opvangen. Bovendien zijn eigen licenties en applicaties zelf mee te nemen binnen deze optie.

Combinaties

$ 99

Per MonthBuiten de 4 gangbare opties zoals hierboven beschreven, is er in de praktijk vooral veel vraag naar een combinatie van een eigen netwerk op kantoor met één van de voorgaande 4 opties. In die zin zijn er talloze oplossingen mogelijk, afhankelijk van individuele wensen, eisen en mogelijkheden. Ook in combinatie met bijvoorbeeld andere clouddiensten en datacenters.

Colocation

$ 99

Per MonthEen zogenaamde Colocation is serverruimte binnen het datacenter die ook volledig naar eigen wens is in te richten. Deze optie is in het bijzonder geschikt voor (grotere) bedrijven met extreme beschikbaarheidswensen die ook de eigen infrastructuur zelf willen verzorgen.

Managed Colocatie Hosting

$ 99

Per MonthVooral ideaal voor wie de colocation met eigen hardware wil inrichten en buiten de deur top safe wil back-uppen, maar niet verantwoordelijk wenst te zijn voor de infrastructuur en beveiliging van de internetlijnen.

Virtual Private Server

$ (VPS Hosting)

Per MonthIn deze flexibele omgeving deelt de gebruiker de infrastructuur en rekenkracht met andere gebruikers. De eigen serverruimte is eenvoudig op- en af te schalen. Een interessante vorm van pay per use.

Fase 1

Van droomscenario naar beleid

We starten met jouw ideale plaatje. Heb je dat niet helemaal helder? Dan helpen we je graag door aan te geven wat je mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van data security clouddiensten. We helpen je de nieuwste technologieën in te zetten. Zodat ICT-toepassingen altijd, overal en veilig beschikbaar zijn, zoals jij dat graag wilt. Uiteindelijk vertalen we je droomscenario naar ICT-beleid. En vervolgens verankeren we dat in een (online) werkplek.

In fase 1a maken we een start met inventariseren, met behulp van onze tools, van je huidige omgeving. We kijken hoe de mensen in je organisatie het liefste gebruikmaken van de bedrijfsapplicaties en de data. Het gaat er vooral om wanneer, waar en op welk type device applicaties en data ontsloten moeten worden. En welke knelpunten ze hierbij momenteel ervaren.

Deze inventarisatie fase 1a bieden wij vanuit BSU vrijblijvend aan. We willen graag in deze fase vanuit de openheid onderzoeken of jouw ICT-wensen aansluiten bij de mogelijkheden die we vanuit BSU kunnen bieden.

In fase 1b vertalen we de scan naar concrete informatie van je huidige ICT-omgeving. We verkennen hierbij samen de mogelijkheden die ICT-toepassingen jou op dit moment bieden. Dit kan in een een-op-een gesprek plaatsvinden of via workshops met meerdere mensen.

We vertalen je droomscenario uiteindelijk naar ICT-beleid dat we verankeren in het ontwerp van jouw ultieme (online) werkplek. We doen dit door standaardcomponenten te verwerken in een vrijblijvende offerte. Dat is de doelstelling van fase 1b.

Fase 2

Van beleid naar implementatie

De start van fase 2 is een getekende offerte. Na de handtekening start ons team met de technische en functionele inventarisatie van het gekozen ICT-beleid. In fase 1 is hier een eerste aanzet in gemaakt.

Ons team pakt deze eerste aanzet op om de standaardcomponenten in detail uit te werken en klantspecifiek in te vullen. Het team toetst alle componenten en werkt ze verder uit in het ontwerp en in de detailplanning van de implementatie.

Zijn het ontwerp en de detailplanning van de implementatie akkoord? Dan zetten we de planning vast in de agenda naar aanleiding van de getekende opdrachtbevestiging.

Uitrol, test- en correctiefases, go live en protocol van oplevering

Onze projecten doorlopen een aantal standaardfases. Deze fases maken de afgebakende projectopdracht beheersbaar. Ook zorgen ze voor een maximale omarming van de nieuwe (online) werkplek bij alle betrokken eindgebruikers.

De implementatie vindt stap voor stap plaats. Daarbij plannen we meerdere feedbackrondes in om de (online) werkplek steeds verder te optimaliseren. Om het geheel gestructureerd en gedocumenteerd over te dragen, werken we met een protocol van oplevering. Het protocol van oplevering zorgt ervoor dat alle punten uit het project afgerond worden en dat we met de juiste documentatie en rapportage de beheerfase kunnen starten.